Ledenavond

Familiebedrijven

So Natural

Op maandag 13 juni is er een ledenavond met als thema familiebedrijven. Deze interactieve avond zal worden gehouden bij SO Natural, een orchideeën kwekerij van de familie Smaal.

Familiebedrijven zijn anders dan normale bedrijven, en presteren in veel aspecten beter. Daartegenover staat dat ze ook hele lastige problemen hebben. Hoe regel je bedrijfsopvolging of onenigheid in de familie? Hoe ga je om met aangetrouwde familie of niet familie in het management? En hoe gaat het dan met het eigendom? En hoe ga je als niet familie met zo’n bedrijf om? Een bijeenkomst voor mensen die wel of niet in het familiebedrijf willen stappen en wel of geen familie zijn. Iedereen dus!

Voor deze bijeenkomst hebben we twee specialisten uitgenodigd:

Jacqueline van Zwol begeleidt familiebedrijven bij diverse vraagstukken die met het familiebedrijf te maken hebben, doet bestuurlijke functies voor familiebedrijven en doceert aan universiteiten over familiebedrijven. Ze is auteur van het boek “gespreid bedje of spijkerbed". Ze zal spreken over de lastige vraagstukken waar opvolgers in familiebedrijven mee te maken hebben.

Mira Bloemen doet onderzoek naar de rol van familie in de carrière keuzes van de volgende generaties. Daarnaast is zij manager van de opleiding Small Business en Retail Management aan Hogeschool Windesheim. Zij zal in gaan op de (mogelijke) keuze voor het familiebedrijf en hoe je je ondernemende rol kunt ontwikkelen.

Programma

19:15 Inloop

19:30 Presentatie SO Natural

19:45 J. van Zwol, Bedrijfsopvolging

20:05 Discussie

20:35 Pauze

20:45 M. Bloemen, familie bedrijven

21:05 Discussie

21:35 Borrel

Locatie

 Bredeweg 62, 2752 AB Moerkapelle