Ledenavond Samenwerking

De eerste bijeenkomst na de zomervakantie stond gepland op woensdagavond 4 september welke in het teken stond van samenwerking. Voor deze thema-avond waren we welkom bij Anthura.

Nadat ruim 40 leden binnen waren gekomen opende voorzitter Stefan Hendriks de avond. Het stokje werd snel overgegeven aan Matthijs Jasperse van Florpartners die de avond leidde, de avond vond namelijk anders plaats dan de leden gewend waren. Er was een paneldiscussie waar Arjan van der VoortZentoo, Mattijs BodegomAnthura & Hester Hordijk – Florpartners aan deelnamen. 

De sprekers stelde zichzelf en het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn voor. Na deze uiteindelijk interactieve voorstelronde was het aan de leden om zich voor te stellen. De manier van kennismaking was met minder diepgang dan de sprekers maar ingespeeld op de tijd van nu. Hiervoor werd Mentimeter gebruikt. De leden beantwoorde doormiddel van hun mobiele telefoon diverse vragen zoals wat hun dagelijkse bezigheid betreft. Hieruit viel op dat een groot gedeelte van het publiek uit studenten bestond. Ook werd er gevraagd waar de leden aan dachten bij samenwerken. Vertrouwen was hier een veelgenoemd antwoord. Als laatste werd gevraagd wat de leden wilde weten over samenwerken. Veel leden waren geïnteresseerd in hoe samenwerkingen tussen bedrijven tot stand komen en wat hiervoor nodig is, verder waren veel leden geïnteresseerd in voor- en nadelen van samenwerken.  
Matthijs Jasperse pikte bij elke gestelde vraag de opvallendheden eruit. Zo waren er deze avond een hoop leden aanwezig die werkzaam zijn binnen een tuinbouwbedrijf die zich richt op de sierteelt. 

De vragen die vanuit de leden opkwamen op de vraag hoe samenwerkingen tussen bedrijven tot stand kwam had het panel al snel antwoorden met voorbeelden uit de praktijk. Zo vertelde Arjan van der Voort over hoe Zentoo in 2007 opgericht was met de eerste 4 bedrijven en inmiddels is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor unieke chrysanten. 
In de verhalen van alle sprekers werd duidelijk dat goede afspraken belangrijk zijn om een samenwerking tot een succes te maken. Hierin kwamen de 10 kritische succesfactoren die Hester Hordijk aanstipte telkens weer naar boven.  
Nadat de meeste vragen vanuit het publiek beantwoord waren was het tijd om de informatie na te bespreken tijdens de borrel die werd verzorgt door Anthura.