Tuinen bij... Carayo Peppers

Op 5 juni waren wij fysiek welkom bij Carayo Peppers in Berkel en Rodenrijs. Op deze voormalig bergpepperskwekerij van 5 hectare worden verschillende soorten pepers gekweekt door Pim van Velzen.

 
Wij werden vriendelijk ontvangen in de grote verpakkingsruimte, waar wij allen een coronasneltest deden. Na het positieve bericht dat iedereen een negatieve testuitslag had, kon de middag beginnen.. In de kas wordt één hectare groene paprika’s geteeld en op de andere vier hectare pepers. Alle gekweekte pepers worden afgezet aan Nature’s Pride. Pim verwacht dat de vraag naar pepers de komende jaren rustig zal stijgen. Door de jaren heen zal zo ook de laatste hectare groene paprika's overgaan in het kweken van pepers. 

 
In de schuur konden we nog een enorme paprikasorteerder zien staan die voorheen de paprika's sorteerde voor de 17 hectare waar Pim het bedrijf van heeft overgenomen. Naast de vijf hectare tuin werd er in deze schuur ook gesorteerd voor het bedrijf aan de overkant. De paprika's werden via een lopende band onder de weg door vervoerd.