Tuinen bij... Wubben Nootdorp Bv

zaterdag 13 november 2021

Zaterdag 13 november was er een Tuinen bij... Wubben Nootdorp, waar de schuur was volgezet met statafels en zitplekken voor de leden. Nadat iedereen gecontroleerd was via de QR-code of de zelftest ging het tuinen van start.

Paul Wubben gaf de rondleiding en af en toe sprong Kevin in om het verhaal van zijn vader aan te vullen. De rondleiding begon bij de amaryllissen waar het bedrijf een oppervlakte van ca. 5.000 m2 van beteelt. Paul gaf uitleg over de teelt van de amaryllissen waarbij onderwerpen als bloei-inductie, raskeuze, arbeid en klimaat aan bod kwamen. Veel leden waren onder de indruk toen Paul vertelde dat alle arbeid binnen het bedrijf door de eigen familie gedaan wordt, er zijn geen uitzendkrachten of andere werknemers in dienst bij het bedrijf.

Na het verhaal over de amaryllissen liepen we door naar de nerine's, een teelt waar maar 3 commerciële kwekers in Nederland van zijn! Wubben Nootdorp kweekt 15.000 m2 van deze snijbloemen. We kregen te horen hoe het gelukt is om de nerine's van een voorjaarsbloem naar een jaarrondteelt om te vormen. Ook werden we meegenomen in de uitdagingen van de teelt zoals het jaarlijks moeten rooien van de bollen om een goede bloei het jaar daarop te krijgen.

Helemaal op de hoogte van alle ins en outs over nerine's en de amaryllissen was het tijd voor de netwerkborrel.