Tuinen bij.. Bunnik en BBQ

zaterdag 9 juli 2022

Barbecue bij.. Bunnik Plants

Op zaterdag 9 juli waren we welkom bij Bunnik Plants voor onze jaarlijkse barbecue.
Bij aankomst werden we ontvangen met een lekker drankje.
De rondleiding begon in het Greenevent Centre met een filmpje over het verhaal van Bunnik.
Het Greenevent Centre is de showroom van verschillende decoratie materialen voor planten. De inkoop en verkoop van deze materialen wordt uitgevoerd door Bunnik Creations.

Na de opening in het Greenevent Centre begon de rondleiding door de afdelingen van Bunnik Plants. We werden opgedeeld in groepen en gingen we door middel van een soort estafette de kas door.   
het begon bij BP3. Hier werd het oppot proces verteld. De plantjes komen hier binnen als mini plantjes. Hier worden ze door middel van oppotmachines geplant. Daarna worden ze op tafels gezet en de kas in gereden. De kas van BP3 heeft twee teeltlagen. Dit door ruimte te besparen in de kas.

We liepen via BP3 door naar BP4. Onderweg werd er verteld over de werkzaamheden van de uitzendkrachten. Elke dag beginnen de uitzendkrachten met een dag start. Hierin wordt verteld wat de werkzaamheden van de dag zijn. Zo is het voor iedereen duidelijk wie wat moet doen. Op de route kwamen we ook langs het nieuwe WKK systeem. De WKK staat voor Warmte Kracht Koppeling.
De WKK draait op gas en produceert daarmee warmte en elektriciteit.

Aangekomen bij BP4 werd er verteld over de afdeling meng orders. Hier worden de orders met pot plant combinatie verwerkt. De benodigde potten en planten worden hier gebracht en ingepakt zoals de klant dit heeft aangevraagd. De orders worden verpakt in dozen of op trolleys en dan staan ze klaar voor vertrek naar de klant. Ook hebben we een kijkje genomen in de kas van BP4. Hier kregen we meer uitleg over de teelt van de planten en hoe ze te werk gaan met het klimaat in de kassen.

De laatste afdeling van de rondleiding was BP7. Hier worden de bonsais geteeld. De bonsais staan op de grond en worden door middel van een eb en vloed systeem bewaterd.

De rondleiding eindigde in het Greenevent Centre. Hier werden we ontvangen met een drankje en een lekkere barbecue van de barbecue specialist de Koning.  Dennis Bunnik gaf nog een mooi woordje over het bedrijf. Daarna kon de borrel echt beginnen.

Bedankt Bunnik Plants voor de gastvrijheid en de rondleiding door dit prachtige bedrijf.