Thema-avond gewasbescherming

donderdag 2 juni 2022

Donderdag 2 juni vond er weer een Tuinbouw Jongeren Thema-avond plaats. Het bezoek aan Koppert stond volledig in het teken van gewasgezondheid. Hoe houd ik ziektes en plagen uit mijn teelt zonder gebruik van chemie?

Vince van der Gaag, technical manager bij Koppert, opende de avond met de toekomstvisie gewasbescherming 2030. Hierin werd niet alleen in gegaan op het uitsluiten van chemische middelen, maar werd er ook gekeken naar de ecominische positie van boeren, tuinders en vissers en de waarding van voedsel. Ook vernieuwing van productiemethoden werd besproken.

Na Vince namen TJO leden Robin van Wijk en Roos van Velzen het woord. Na een korte technische presentatie m.b.t. de nieuwste beestjes namen zij ons mee door het Koppert Experience Center. In een korte tour werden het verhaal en de missie van Koppert stapsgewijs verteld. Ook zijn we nog dieper ingegaan op de laatste ontwikkelingen van drones binnen Koppert. Momenteel worden de eerste testen uitgevoerd met drones in de kas om de scoutwerkzaamheden te vereenvoudigen.

De avond werd afgesloten met een zeer geslaagde borrel, waarbij nog veel werd nagepraat over het thema van de avond.

Namens het Tuinbouw Jongeren bestuur bedanken wij Koppert bij deze nogmaals voor hun bijdrage en gastvrijheid voor deze geslaagde thema-avond!