Tuinen bij... Luiten Flowers

zaterdag 22 oktober 2022

Zaterdag 22 oktober was het weer tijd voor een Tuinen bij.. Ditmaal waren wij te gast bij TJO lid Bart Luiten bij Luiten Flowers. Sinds 2002 richt Luiten Flowers zich volledig op het kweken van de seizoensgebonden snijbloemen Campanula champion & Euphorbia fulgens. Bart gaf zelf de rondleiding, onder toeziend oog van vader en opa Luiten. 

Op 20.000 m2 kweekt Luiten jaarlijks ruim 2.000.000 snijbloemen. Momnenteel zoals gezegd Campanulas en Euphorbias, maar opa Luiten teelde ooit Chrysanten. De Euphorbia, waar de kas op dit moment mee volstaat, is relatief onebkend qua naam maar wordt veelvoudig gebruikt in kleurijke bloemboeketten. Dit kleine segment maakt het voor Bart een mooie uitdaging voor de toekomst om zowel het kweken van Euphorbias als de vermeerdering ervan door te zetten. In Nederland zijn er namelijk maar een klein aantal telers, waarvan merendeel overweegt af te bouwen.

Na een kleurrijk rondje door de kas was het tijd voor de borrel. Onder het genot van een borrel en een hap werd er nog nagepraat over deze bijzondere teelt.