Nieuwjaarsborrel/ALV bij Van Etten

zaterdag 28 januari 2023

Op zaterdag 28 januari vond de eerste bijeenkomst van 2023 plaats. Traditiegetrouw is dit de nieuwjaarsvoorel en ook direct de jaarlijkse Algemene ledenvergadering. Ditmaal waren wij te gast bij Loonbedrijf van Etten in Bergschenhoek.

De middag begon met de ALV, waarbij voorzitter Pieter de laatste updates vanuit het bestuur gaf, nieuw bestuurslid Hannah Zwinkels onder luid applaus haar intreden maakte en Marco (in afwezigheid van Mark) de jaarcijfers presenteerde.

Daarna was het de beurt aan Bas en Willem van Etten om iets meer over het bedrijf te vertellen en ons een rondleiding te geven. Van Etten vind zijn oorsprong kort na de Tweede Wereldoorlog, grootvader Bas van Etten start als loonfrezer in Berkel en Rodenrijs bij naburige tuinders. Vanaf toen is het bedrijf gestaagt gegroeid, naar de alround loonwerker zoals Van Etten vandaag de dag bekend staat. Bas en Willem van Etten runnen samen het familiebedrijf. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar begrip, zowel binnen als buiten de tuinbouwsector. Met meer dan 500 machines focust Van Etten zich allang niet meer op alleen de tuinbouw. Grondverzet, wegen- en spoorbouw, Van Etten heeft voor bijna elke klus machines en vakmannen beschikbaar.

Het is niet voor niets dat de verloop in personeel erg laag is binnen het bedrijf. Mensen krijgen de kans om binnen het bedrijf te leren en ervaring op te doen. De combnatie werkend leren heeft de afgelopen jaren zeker zijn vruchten afgeworpen.

Tijdens de rondleiding werd het machinespark bewonderd en konden onze leden zelf ook op een kraan stappen om zelf te ervaren hoe 'simpel' het zou zijn. Dit was toch niet zo makkelijk als velen dachten,

De nieuwjaarsborrel werd afgesloten met een compleet verzorgde borrel, inclusief een snackkar.
We kijken terug op een zeer geslaagde eerste bijeenkomst van 2023!