Thema-avond Horticoop

woensdag 7 juni 2023

Op woensdag 7 juni waren we welkom bij Horticoop Technical Services in Bleiswijk. Waar Tom Zwijsen (HCTS), Nadir Laaguili (Agrona) en David Brand (Horticoop) spraken over de activiteiten van hun bedrijven.

Tom trapte de avond af met een openingswoord en vertelde ons over de geschiedenis van Horticoop. Hoe het bedrijf uitgroeide van toeleverancier van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en technische services. Dit met meerdere fysieke winkels door het hele land verspreid. Maar door tegenvallende resultaten was het bedrijf genoodzaakt te stoppen met haar toenmalige activiteiten. Tot wat het nu is, een investeringscoöperatie, waar HCTS onder valt. HCTS focust zich volledig op de installatie en service van technische installaties in de tuinbouw binnen de Benelux. Het bedrijf heeft de volledige focus op de Benelux gelegd zodat het de kwaliteit en snelheid van services aan haar huidige klanten kan blijven garanderen.

Na het verhaal van Tom, stond Nadir ons te word vanuit Marokko via Teams. Nadir gaf ons een presentatie over de bedrijfsactiviteiten van Agrona, dat zich bezig houd met biostimulanten, zuurstofverrijking in water en bioreactoren voor tuinbouw. Tijdens de presentatie kregen we meer te horen over de verschillende producten die het bedrijf levert en de manieren hoe deze toegepast worden bij bedrijven. Ook uit deze presentatie bleek maar weer, Water … en de rest komt later!

Als laatste van de avond was David aan de beurt om ons over Horticoop te vertellen. Hoe de Coöperatie tot stand is gekomen en hoe de leden aan haar participaties zijn gekomen. David nam ons mee hoe Horticoop,  bedrijven uitkiest om in te investeren en hoe de expertise van hun leden hierbij word benut. Ook kregen we een inkijk in het nieuwe platform wat Horticoop heeft gelanceerd om de interactie en betrokkenheid tussen leden te vergroten.

Nadat de drie sprekers alle vragen beantwoord hadden, was het tijd voor de netwerkborrel die volledig gesponsord was door HCTS!