BBQ bij.. Oostland Company

zaterdag 8 juli 2023

Op 8 juli waren wij te gast bij Oostland Company in Berkel en Rodenrijs voor de jaarlijkse TJO BBQ! Met meer dan 50 van onze leden hebben wij de zomer ingeluid onder het genot van een hapje en een drankje.

De middag begon met een woord vooraf door de gastheer Teun Hendriks van Oostland Company. Hij heeft ons meegenomen in de bedrijfsvoering van zijn bedrijf. Samen met broer en zus telen zij op meerdere locaties in het Oostland gele en rode paprika’s. En wat hun vooral uniek maakt is de directe verkoop aan de handel via hun dochteronderneming Diosa Fruit. Door dit zelf in handen te hebben is Oostland Company instaat om de klanten naar hun individuele wensen te bedienen.

Na alle ins en outs van het bedrijf te horen te hebben gekregen van Teun was het tijd om de kas in te gaan. Hier mochten wij de het gewas zelf aanschouwen en de opgekomen vragen aan Teun stellen. Naar verloop van tijd begonnen de vragen af te nemen, mogelijk door de redelijke temperaturen in de kas op de warme zomer dag die het was (30+ graden). Gelukkig konden we na het bezoek in de kas de rondleiding voortzetten in de geconditioneerde verwerkingshal van het bedrijf, waar Teun onder begeleiding van enkele leden een demonstratie gaf van zijn zeer geautomatiseerde verpakkingslijn.

Na al deze informatie opgedaan te hebben was het tijd om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Zoals vanouds werd de BBQ zeer goed verzorgd door de Koning BBQ en kwam onze sponsor De Schepper het toetje verzorgen! Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en willen onze dank uitbrengen naar Oostland Company en VZM uitzendgroep voor de sponsering van deze prachtige middag! ”