Klaverjas in de kas 2023

16 december 2023, Kwekerij van der Velden

Zaterdag 16 december vond alweer de 4e editie plaats van "Klaverjas in de kas" in combinatie met een Tuinen Bij... Dit jaar waren we welkom bij Kwekerij van der Velden in Delfgauw. We werden ontvangen door eigenaar (en TJO-lid) Martin van der Velden.

Martin van der Velden is, samen met Freek, eigenaar van een prachtig bedrijf dat gespecialiseerd is in het jaarrond opkweken van potgerbera’s. Van stekje tot volwassen plant houden ze het proces nauwlettend in de gaten. In het voorjaar telen ze gerbera’s voor buiten, Sundayz en Garvinea. Ook de Agapanthus behoort tot het assortiment. In de winterperiode wordt het assortiment aangevuld met Helleborus en Poinsettia’s. Tijdens de rondleiding werden we meegenomen langs het productieproces van de Helloborussen en Poinsettia's. Ook de vele verschillende verpakkingen om waarde toe te voegen werden getoond.

Na de rondleiding was het tijd voor de klaverjas en de borrel. Er werd hevig gestreden door de koppels. De kippie pannen stonden klaar dus Klaverjassen maar! Het eten tijdens de borrel werd gesponsord door Royal Brinkman.Het Klaverjassen (en borrelen) ging tot in de late uurtjes door totdat eindelijk de winnaars bekend waren. Dit keer ging de TJO Klaverjas in de kas wisselbeker naar Marco van Adrichem en Jort van Dijk!

We kijken terug op een zeer geslaagde editie, mede dankzij Kwekerij van der Velden en Royal Brinkman!