Nieuwjaarsborrel en ALV

13 januari 2024, KG Greenhouses

Op zaterdag 13 januari was het weer zo ver, de jaarlijkse nieuwjaarsborrel met algemene ledenvergadering. Dit jaar waren wij welkom bij KG Greenhouses.

De middag begon met de algemene ledenvergadering waarbij Pieter opende en de laatste updates uit het bestuur gaf. Waarmee de grootste update was dat Pieter aftreedt als voorzitter en zijn stokje overdraagt naar Mike Zuidgeest.  Ook werd hier bekend gemaakt dat Marco en Leon het bestuur gaan verlaten. Deze heren werden bedankt met een luid applaus van de leden, een grote bos lelies en de welbekende gegrafeerde pen met brieven opener. Hierna werd de vervanging van de heren bekend gemaakt, Gijs Scholtes en Jorn van der Maarel.

Toen was het aan Matthias Haakman van KG om meer over het bedrijf te gaan vertellen waar we te gast waren. Er werd verteld over de historie van KG en hoe het ooit is begonnen door Kees Greeve in de kassen sloop en de bouw van gebruikte kassen. Waarna zijn zoons Bernardo en Ferry de zaak in kwamen en het bedrijf werd opgesplitst in KG Greenhouses en KG Systems. Verder werd er verteld over de verschillende bedrijven die er in de loop van de jaren bij zijn gekomen, dit rijkt van DAS (Dutch Agro Systems) waar zij aluminium kasdekken maken naar een bedrijf in Noord Macedonië waar indoor medicinale cannabis wordt gekweekt tot een bedrijf waar kunstmest verkocht wordt in oost Europa.

Toen dit allemaal verteld was werd het tijd om een rondje te gaan lopen door het bedrijf. Hier vertelde Matthias over de gang van zaken binnen het bedrijf en mochten de leden kijken bij de machine die de kasgoten op maat maakte. Ook werd er verteld over de zonnepanelen en de mega accu van een megawatt die bij het bedrijf staat. Waarna de dag werd afgesloten met een stevige borrel inclusief diner wat allemaal verzorgd werd door KG.