Horti Science Café - editie 3

7 februari 2024 - Glastuinbouw in 2040

Op woensdag 7 februari organiseerden gemeente Lansingerland en Tuinbouw Jongeren Oostland het Horti Science Café, gehouden bij Houweling Group in Bleiswijk. Het evenement bracht diverse belanghebbenden uit de tuinbouwsector samen om te discussiëren over toekomstige innovaties en ontwikkelingen binnen de glastuinbouw.

De avond begon met een welkom van wethouder Leon Hoek, die het belang van samenwerking benadrukte in zijn openingstoespraak. Pieter Ammerlaan, namens Tuinbouw Jongeren Oostland, deelde zijn inzichten voordat gastheer Marc Houweling het publiek meenam in zijn verhaal over de Houweling Group.

Vervolgens deelde professor Leo Marcelis van Wageningen University & Research zijn visie over de toekomst van de glastuinbouw in 2040, het thema van de avond. Onderwerpen als robotisering en verduurzaming passeerden de revue. Het belang van samenwerking werd consequent benadrukt door alle sprekers.

Het evenement bood een platform om informatie te delen, en stimuleerde ook discussies onder de aanwezigen. De afsluitende netwerkborrel bood gelegenheid voor verdere interactie en uitwisseling van ideeën.

Het Horti Science Café staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de glastuinbouwsector, ongeacht hun achtergrond of expertise. Het evenement wordt een aantal keer per jaar georganiseerd op verschillende tuinbouwlocaties binnen Lansingerland.

Voor meer informatie over toekomstige evenementen en betrokkenheid bij de glastuinbouwsector, kan contact opnemen met gemeente Lansingerland of Tuinbouw Jongeren Oostland via hortiscience@lansingerland.nl.