Tuinen bij... Delphy B.V.

16 maart 2024

Afgelopen zaterdag 16 maart 2024 waren wij te gast bij Delphy op hun Improvement Centre. Op deze locatie wordt continue een tal van verschillende proeven gedraaid en aan verschillende projecten gewerkt.

Bij aankomst werden we door een grote delegaties van maar liefst 5 man onthaald! Erik, Erik, Erik, Klaas en Stijn hebben ons in een middag tijd meegenomen in een aantal onderdelen binnen Delphy. Na een korte introductie door onderzoeker Stijn, werd de groep in tweeën gesplitst. De eerste groep begon met een presentatie over delen van Delphy waar wellicht niet iedereen mee bekend was. Namelijk: Delphy Academy en Delphy Digital. Bij Delphy Academy wordt hard gewerkt om het kennisniveau van de deelnemers van de cursussen te verhogen, door op een slimme manier door te pakken op de al aanwezige theoretische en praktische kennis. Met de inmiddels standaard geworden technologieën zoals video bellen, kunnen de cursisten zeer efficiënt meer leren in kortere tijd. Alhoewel een bezoek op locatie er ook zeker bij hoort!

Daarop verder bordurend begon Klaas aan zijn presentatie over Delphy Digital. Binnen Delphy Digital wordt gewerkt om de kennis die binnen het bedrijf aanwezig is, bij zowel adviseurs als de verschillende onderzoek locaties, om te zetten naar digitale oplossingen die direct toepasbaar zijn op de productie locaties van de klanten.

Toen was het tijd om de kas(sen) in te gaan. Bij Delphy is er namelijk een groot aantal verschillende kleinere kassen, zodat er meerdere proeven tegelijkertijd en gescheiden van elkaar onderzocht kunnen worden. Op het moment van ons bezoek stonden er een groot aantal proeven waar LED lampen als onderdeel in gebruikt werden. Elk gewas kan namelijk anders reageren op een lichtspectrum. Daarnaast worden de proeven veelal gecombineerd met andere onderzoeken en testen naar bijvoorbeeld sensoren en zonnepanelen. Bedrijven van over de hele wereld komen bij Delphy aankloppen om hun producten in de praktijk te kunnen laten testen.

Ter afsluiting van de middag is onder het genot van heerlijke bittergarnituur (met dank aan Erik) en een drankje na gediscussieerd over alle opgedane informatie. We willen nogmaals Delphy en Erik, Erik, Erik, Klaas en Stijn bedanken voor de interssante en gezellig middag en de goede zorgen!